“I ER JORDENS SALT!”

MEN –  hvis saltet mister sin KRAFT, hvad skal der så saltes med? Det duer ikke til andet end at smides ud og trampes ned af mennesker.” (Matthæus kap. 5, v. 13)

1

Mens vi sidder og betragter, at kulturen omkring os fortsætter med at rådne, moralsk og åndeligt, kan vi ikke andet end, at erkende, at skylden først og fremmest ligger hos os.

Hvorfor?

Fordi Jesus sagde: “I (de troende) er jordens salt! Men hvis saltet mister sin KRAFT, hvad skal der så saltes med. Det duer ikke til andet end at smides ud og trampes ned af mennesker.” (Matthæus kap. 5, v. 13)

Dr. Martin Luther King Jr. understregede Jesu’ ord idet han sagde “Kirken må blive mindet om, at den hverken er statens mester eller tjener, men i stedet er statens samvittighed. Kirken må overfor staten være vejlederen og kritikeren, men aldrig statens redskab. Hvis Kirken ikke genantænder sin ildhu, vil den blive en irrelevant social klub, uden moralsk og åndelig autoritet.”

I dag ser vi hvordan en nation ser ud, når Kirken nægter, at være samfundets samvittighed – eller, med Jesu’ ord, når de kristne (saltet) mister deres KRAFT.

Kan du forestille dig hvordan dit liv og dine personlige forhold ville se ud efter, at din samvittighed var gået i sort i et døgn eller i en uge? Her i vort Benhamske hjem ville det forårsage kaos!

Det er vigtigt, at vide, at når Jesus bruger metaforer i sin undervisning, så vil han have vor opmærksomhed. Så lad os se nærmere på salt og se hvordan vi som kristne skal agere i dag.

Salt gør følgende:

  • Bevarer: Hvis du strør salt på en bøf, hindrer saltet at kødet rådner. Saltet bevarer kødet. Således hindrer bevaringen af familieværdier også samfundets forfald. Det er de kristnes opgave at opretholde det Gud har ordineret.
  • Krydrer: Når du tilsætter salt diverse madvarer forstærker det smagen.  Du bider ikke i en bøf og siger “Wauw, det salt smager fantastisk!” Saltet får simpelthen bøffen til at smage bedre. Kristi efterfølgere skal også salte deres omgivelser med liv og bringe løsninger på problemer og kreativitet til kulturen.
  • Opkvikker: At lugte til salt kan vække en bevidstløs person til live igen og vi kan forestille os en træner med en bokser, der er bevidstløs efter et knock out. Når en troende taler sandheden med kærlighed og ved Helligåndens kraft, vækker det formørkede hjerter til live, genopliver sjælen og genopretter nationen.
  • Renser: Når man gurgler med lunkent salt-vand renser det en øm hals. At skylle bakterieinfektioner ud er ikke noget problem med salt-vand, just som en syg kultur også kan skylles ud med kraftfulde kristne (saltet) iblandet Helligåndens rensende vand.
  • Svier: Saltet svier, når det renser et sår. Af og til gør det ondt, når man bruger det til at rense med. Men det er nødvendigt for at bane vej for helbredelsen. Guds løsninger er ikke altid lette, men de er nødvendige for at vor nation kan blive helbredt.
  • Ofrer: Saltet giver sit ‘liv’ for hvad end det bliver tilsat – som når det opløses og forsvinder på en bøf. Kristne er kaldet til at ofre deres egne liv for at andre kan leve. Og det gælder både eget ry, social status, osv.
  • Spreder: Du dynger ikke saltet på i en bunke; men strør det over det hele for at opnå max. effekt. Den første Menighed blev spredt ud over hele jorden, således at Evangeliet (de gode nyheder) kunne få max. effekt. I vor nation burde Kristi disciple ligeså være overalt; i medierne, i kunsten, i forretningslivet, i sportslivet, osv; og sprede de gode nyheder.
  • Styrker: Vandrere bruger salt-tabletter til at styrke sig på på deres vandringsture. En kraftfuld kristen forstår, at livet ikke er en sprint, men et marathon. Han / hun bliver styrket af Kristus hele vejen til mållinjen.

I den velkendte Bibelhistorie om ødelæggelsen af Sodoma og Gomorra, da Guds engel fulgte Abrahams nevø, Lot, ud af byen, kiggede Lot’s hustru sig tilbage over skulderen, og viste dermed tegn på, at længes tilbage mod en by, der var givet over til seksuel perversitet. Hun forvandledes straks til en støtte  …..  af salt. I døden blev hun det hun skulle have været mens hun var i live.

Det er på tide, at kristne i dag bliver MERE SALTE!

Kilde: http://www.wnd.com/2016/06/10-reasons-christians-must-become-salt/